Grupės
2023-08-23

Išdykauja, žaidžia, liūdi, siaučia, 

Nesvarstydami kodėl ir kam

Jeigu šita žemė kam priklauso

Tai pirmiausia žinoma vaikams.

Mes gi tie kurie jų laukia,

Laukdavo ir lauks visais laikais!

Tik su jais mes jaučiamės suaugę, 

O vieni mes irgi kaip vaikai.

Justino Marcinkevičiaus eilės visuomet paliečia žmonių širdis, o eilėraštis „Vaikų žemė” puikiai leidžia pajausti, kad viskas šioje žemėje priklauso ateities kartoms – vaikams. Svarbu,kad mūsų vaikai ugdytųsi saugioje, ramioje, jo amžiaus grupėje pritaikytoje aplinkoje. Mūsų darželio vizija puikiai tai atpindi: ,,Visiems atviras, savitas, modernus, atradimų ir sėkmės siekiantis lopšelis-darželis. Lopšelio grupėje ,,Žiogeliai" ugdosi mūsų mažiausieji, 2-3 metų vaikai. Nepaslaptis, kad smalsumas yra pagrindinis atradimų takas šio amžiaus vaikams, todėl mes esam laisvi ir žingeidūs. Čia mes juokiamės, apkabiname vienas kitą, nebijome padrąsinti, kartu juokiamės, išdykaujame, svajojame, o kartais nebijome ir verkti, nes mes tiesiog – vaikai. Vienas svarbiausių mūsų tikslų - palengvinti adaptaciją, sudaryti sąlygas savarankiškumo įgūdžiams formuotis. Grupė įrengta pagal vaikų amžių, saugūs ir amžių atitinkantys žaisliukai. Mažieji pasaulį pažįsta per patirtį, todėl vaikai su pasauliu susipažįsta per veiklas, naudojant įvairius pojūčius. Lopšelinukai auga apsupti meilės, stengiamasi užmezgzti artimą emocinį ryšį su vaiku. Nes kiekvienas vaikas yra svarbiausias.

oMokytojos: Rima Brazauskienė, Teklė Grigaitytė

oMokytojų padėjėja: Daiva Kochanauskaitė

oGrupės darbo laikas: 07:30 val.-18:00 val 

____________________________________________________________________________

 

Lopšelio grupėje „Boružėlės“ ugdomi 1,5-3 metų vaikai,  todėl mums labai svarbi sėkmingavaiko adaptacija. Didelį dėmesį skiriame kasdienio gyvenimo įgūdžių ir gebėjimų ugdymui, smulkiosios motorikos lavinimui, savarankiškumui, pasitikėjimo savimi ugdymui. Nuolatinis bendradarbiavimas su šeima leidžia visapusiškai pažinti vaiką, fiksuoti jo patirtį ir pažangą.  

 

 oMokytojos: Edita Taparauskienė, Karina Vansevičiūtė

 oMokytojų padėjėja: Vilma Preilauskienė

  oGrupės darbo laikas: 07:30 val.-18:00 val.    

                                                 

 

 _____________________________________________________________________________

Grupėje „Žuvytės“ ugdomi 4-5 m. amžiaus vaikai,  pagal parengtą lopšelio-darželio „Žuvintas“  ikimokyklinio ugdymo programą. Grupėje skirtos dvi patalpos: žaidimų kambarys ir atskiras miegamasis. Turtinga ir saugi aplinka, ugdymo priemonės, žaislai skatina vaikus žaisti, kurti, tyrinėti, eksperimentuoti. Grupėje puoselėjamas vaiko individualumas, savitumas, kūrybiškumas bei pasitikėjimas savimi, kuris garantuoja vaikų poreikių tenkinimą ir jų kompetencijų ugdymą.
Įrengti kūrybiškumą skatinantys kampeliai: „Vaidybiniai šeimos žaidimai", „Statyba ir konstravimas“, „Kūrybiniai užsiėmimai“, „Skaičiai ir raidės, „Šviesos stalas“, „Skaitiniai ir poilsis“. Grupėje vaikams sudarytos visos sąlygos, laisvai judėti, tyrinėti, kurti, smalsauti, ilsėtis. Žaislai, žaidimai ir kitos ugdomosios priemonės laisvai prieinamos kiekvienam vaikui. Čia vaikai kiekvieną dieną laukiami ir pasitinkami su šypsena.

 

oMokytojos: Edita Bespalovienė, Rasa Savickienė

oMokytojų padėjėjos: Daiva Imbrazienė

oGrupės darbo laikas: 07:30 val.-18:00 val.    

______________________________________________________________________________

Darželio grupėje "Varliukai" ugdomi 4-5 metų vaikai, pagal lopšelio-darželio „Žuvintas“ parengtą ikimokyklinio ugdymo programą. Grupėje vyrauja šilti tarpusavio santykiai ir teigiamos emocijos. Didelis dėmesys skiriamas individualiam bendravimui su vaiku, socialinės, pažintinės ir komunikavimo kompetencijų ugdymui. Grupėje įrengtos žaidybinės erdvės, kurios skatina įvairią veikų veiklą, visos priemonės lengvai prieinamos ir matomos. Vaikai visada turi galimybę atrasti tai, ko reikia jų sumanymams. Grupėje yra „Lego stalas“. Tai puiki priemonė vaikams žaisti kartu, bendrauti, tobulėti, atrasti, patirti. 

 

oMokytojos: Ramutė Kavaliauskienė, Brigita Čapienė

oMokytojų padėjėja: Dalia Jacevičiūtė

oGrupės darbo laikas: 07:30 val.-18:00 val.    

______________________________________________________________________________

Darželio grupėje "Drugeliai" ugdomi 4-5 metų vaikai.  aplinka skatina veikti, ieškoti, atrasti, bandyti, pažinti, patirti ir kiekvieną dieną rinktis mėgstamiausias veiklas. Pasinėrus į atradimų ir stebuklų pasaulį kiekvieną dieną kuriame aplinkas, kurios skatina judėti, aktyviai veikti ir žinoma įvardinti savo jausmus. Kadangi grupėje ugdomi 4-5 metų vaikai, ikimokyklinis ugdymas vykdomas pagal ikimokyklinio ugdymo programą į kurią integruojama ir socialinio-emocinio ugdymo programa ,,Kimochiai”. Daug dėmesio skiriama individualiam bendravimui su vaiku, emocijų palaikymui, tarpusavio santykiams. Grupėje yra atskiras miegamasis, kuriame apstu ir kūrybiškumą skaitinačių žaislų. Šio amžiaus vaikai labia mėgsta vaidinti, todėl prieš pietų miegą, naudojant įvairiausias pirštinines lėles ar sekant gražiausias pasakas, turtinam savo vaikišką žodyną ir bendravimo įgūdžius, o vėliau  pasineriame ir į sapnų karalystę. 

 

oMokytojos: Vaidė Slivikienė, Brigita Čapienė

oMokytojų padėjėja: Rasa Valeikienė

oGrupės darbo laikas: 07:30 val.-18:00 val.     

                                           

______________________________________________________________________________

Priešmokyklinio amžiaus grupėje „Bitutės“, ugdomi 5-6 metų amžiaus vaikai.  Aplinka pritaikyta priešmokyklinio amžiaus vaikų poreikiams tenkinti. Užrašyti vaikų vardai, pakabinti piešiniai, nuotraukos byloja apie tai, kad vaikas grupėje yra visada laukiamas. Pati aplinka saugi, erdvi, estetiška, funkcionali, žaisminga. Grupėje vaikas jaučiasi šeimininku: pagal savo  pomėgius pats gali keisti aplinką ir pritaikyti savo sumanymams, tyrinėti, eksperimentuoti. Ugdymo tikslams naudojamas sienos, durys, miegamasis. Grupėje yra erdvė skirta individualiai, kūrybiškai veiklai ir poilsiui. Kiekviena vaiko diena praleista šioje grupėje nepakartojama, įdomi, savita ir suteikianti žinių. Vaikai čia jaučiasi kaip namuose.

 

oMokytojos: Vida Pranckevičienė, Rasa Savickienė

oMokytojų padėjėja: Alma Dauginienė, Vida Zinevičienė  

oGrupės darbo laikas: 07:30 val.-18:00 val. 

Links